Domain név

Domain választás

Tippek tanácsok a jó domain név választáshoz

Domain név Domain név
 • .hu

  2.990 Ft

  2 évre

 • .eu

  2.990

  1 évre

 • .com

  3.490

  1 évre

Hogyan válasszunk domain nevet?

Az alábbi néhány tanáccsal szeretnénk segíteni önnek, a domain név választásban.

Legyen egyszerű és könnyen megjegyezhető!

Egyszerű domain regisztráció Amennyiben a honlapját megtalálák, szükség van arra, hogy az emberek könnyen megjegyezzék, és egyszerűen lehessen beírni a böngészőbe. Cél az, hogy lehetőleg rövd nevet válasszunk, melyhez a látogatók, vásárlók társítani tudják a honlapot.

Próbálja elkerülni azokat a szavakat, melyeknek neház a helyesírása.

.hu? .com? .eu? .net? - melyik végződést válasszam?

.hu domain, .com domain A magyar nyelvű, magyarorszárgra szánt weboldalaknak a .hu végződésű domaint érdemes használni.
Ha külföldi piacra dolgozik, akkor érdemes az országnak megfelelő végződést választani. (pl.: ha Romániában terjeszkedik .ro, ha Olaszországban tevékenykedik .it, ha a brit piac felé nyit .co.uk, stb.) domain nevet kell előnyben részesíteni.

A keresők szeretik lokalizáció szerint megjeleníteni a találati listájukat.

Ékezetes domain nevek

Ékezetes domain nevek Akkor válassza az ékezetes domain név regisztrálását, ha az ékezet nélküli már az Öné. Egyrészt az emberek szinte automatikusan ékezetek nélkül gépelik be a webcímeket, másrészt nagyon sok böngészőprogram (főleg a régebbi változatok) nem tudják értelmezni az ékezeteket, és hibaüzenetet írnak ki, harmadrészt, ha valaki az ékezet nélkülit írja be és a konkurenciához jut, akkor kár volt minden eddigi fáradozás!

Ékezetes domain nevet a külföldiek (mivel nincsenek ékezetek a billentyűzetükön) nem tudnak beírni a böngészőbe. Ha külföldi vevőkörrel is rendelkezik, erre fokozottan kell figyelnie!

Tartalmazza a kulcszót

könnyen megjegyezhető domain Elengedhetetlenül fontos regisztráltatni a tevékenységhez, termékhez, szolgáltatáshoz kapcsolódó kulcsszót (klimaszereles.hu), kifejezést (klima-szereles.hu), mert a keresőben az internetezők elsősorban nem a cég nevét keresik, hanem a tevékenységet.

Ettől függetlenül ez nem azt jelenti, hogy automatikusan előre kerül a találati listában a weblap, de jobb eséllyel indul az első helyek egyikéért.

ha már lefoglalták azt a domaint...

Regisztrálja be domain nevét Persze Ön sem szeretne hosszas előkészítő munkálatok után azzal a problémával találkozni, hogy a kiválasztott kulcsszóhoz kapcsolódó, jól hangzó, márkához vagy cégnévhez kötődő domain név már valaki más által (megvásárolt) regisztrált név. Ez sajnos mégis gyakran előfordulhat, mert sokan foglalnak le kulcsszó alapú domain neveket.
Ezeket az egyszavas, kézenfekvő domain neveket több, mint 90%-ban már lefoglalták. Ezért kell gyorsnak lenni és a hosszas előkészületek és várakozás helyett minél hamarabb dönteni és lefoglalni a kiválasztott domaint / domaineket.

Amennyiben nem használhatóak a fenti tippek, képezhetünk domain nevet egy második kulcsszó segítségül hívásával (pl. ablakcsere-ajtocsere.hu).