6 tipp a jó domain név választáshoz

5 tipp idejét múlt weboldal frissítésére, felpörgetésére


Dátum: 2013/08/15

Úgy érzi weboldal idejétmúlt, nincs frissítve? Nos, akkor itt az ideje, hogy a régi elcsépelt kifogások helyett kezdje el aktualizálni a honlapját! A mai digitális világban nem elég ha van egy honlapunk, annak napra késznek kell lennie, friss és új információkat kell nyújtani a látogatóknak. Ugyanakkor ezen új információk fontosak SEO szempontból is, mivel a keresőmotorok jutalmazzák a friss és egyedi tartalmat. Önnek nem kell a teljes weboldalát újraterveztetni, helyette kövesse a következő stratégiákat, hogy weboldala elérje azt a célt amiért létrehozta.


1. Blogolj

A blog nagyszerű dolog SEO szempontból, és hogy a látogatókkal új információk osszon meg. Amikor Ön létrehoz egy blogot és rendszeresen frissíti olvasói gyakran visszatérnek, hogy elolvassák új bejegyzéseit. Ma már nagyszerű blogmotorok vannak, melyek segítségével könnyen és egyszerűen kezelhetjük írásainkat. Ilyen alap lehet a Wordpress mely egy kattintással telepíthető a Dinanet.hu-nál. A WordPress egyszerre ingyenes és szabadon felhasználható. Egyszerűbben, a WordPress arra való, hogy publikálj, blogolj. Persze ettől sokkal több a Wordpress. Ezen kívül népszerű CMS alap a Joomla és a Drupal is, melyek szintén egy kattintással telepíthetőek tárhelyeinken.


2. "Rólunk" menüpont

Egy általános nem sok információt megosztó "Rólunk" menüpontot a látogató nem olvass végig, így nem is ismerheti meg az Ön vállalkozását igazán. Írja újra ezen menüpontját, nem nehéz, csak figyeljen oda a következőkre:

  • Ki vagy te?
  • Mit csinálsz?
  • Mikor nyit az üzlet?
  • Hol helyezkedik el?
  • Elérhetőségek feltüntetése jól látható helyen
Ezek egyszerű alap információk, de sokan nem törődnek ezekkel, és így vásárlókat veszíthetnek, pl. ha a vevő nem találja a nyitvatartási időt, vagy hogy pontosan hol van az üzlet. Keltse fel az olvasók érdeklődését, hogy a többi oldalát is megnézzék, és jobban megismerjék vállalkozását.


3. Speciális, különleges ajánlat

Tegyen különleges ajánlatot weboldalára. Például adjon kedvezményt, ingyenes kiszállítást új ügyfeleinek. Adjon ingyenes termék mintát, egy bizonyos összeg feletti vásárlás esetén. Ne feledje - a weboldala látogatói mindig a lehető legjobb ajánlatot keresik. Akcióit helyezze el a kezdőoldalon is, hogy megragadja a figyelmet, és hogy segítse a látgatóit.


4. Legyen hiteles, hogy visszatérjenek Önhöz

Ne áruljon zsákbamacskát. Azt írja amit Ön vagy a termék ténylegesen nyújtani tud. Ne próbálja meg olyannak feltüntetni szolgáltatását, vagy termékét ami nem felel meg a valóságnak. Hamar híre megy és bármennyire is jó akciókkal lép elő, már nem fognak megbízni Önben. Legyen hiteles.


5. Használjon új sablont

Végül ha úgy látja, vagy olyan visszajelzést kap, hogy weboldala már idejét múlt, akkor használjon új designt, új sablont. Amennyiben Wordpress, Joomla, Drupal vagy más népszerű CMS rendszert használ, nagyon egyszerűen változtathat weboldala külsején. Persze egy új sablonnál el kell végezni néhány apróbb módosítást, tisztítást annak érdekében, hogy megfelelően jelenjenek meg az Ön tartalmi elemei az új design alatt. Azonban az idő és a költség ami ezzel jár nagyon alacsony, ahhoz képest, hogy mennyibe kerülne egy új weboldal elkészítése a semmiből.